Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΘέατροΌλοι μαζί στην όπερα

Όλοι μαζί στην όπερα

Όλοι μαζί στην όπερα

Παρουσίαση παραστάσεων σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, με γνώμονα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των θεατών στις παραστάσεις της, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας με τίτλο «Όλοι μαζί στην όπερα», ο οποίος περιλαμβάνει την παρουσίαση σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας της όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια στις 20 και 30 Νοεμβρίου2022 και του μιούζικαλ Φτηνά τσιγάρα στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και 5 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή αντίστοιχα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ο κύκλος δράσεων «Όλοι μαζί στην όπερα» υλοποιείται με τη στήριξη της Alpha Bank.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με την ATLAS E.P., εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση των παραστάσεων για όλες, όλους και όλα για δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραγωγές της που συνεπήραν κοινό και κριτικούς. Πρόκειται για την παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, καθώς και για τη «ρομαντική οπερέτα» Φτηνά τσιγάρα, σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου.

Οι καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις για Τα Μαγικά μαξιλάρια θα δοθούν στις 20 και 30 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ για τα Φτηνά τσιγάρα στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και 5 Ιανουαρίου 2023 στην Εναλλακτική Σκηνή. Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για Κωφούς, κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την αγορά των εισιτηρίων τους στα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο boxoffice@nationalopera.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ