Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΨυχαγωγίαΠροσβάσιμες προβολές στο 6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Προσβάσιμες προβολές στο 6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Δελτίο Τύπου

Super Feelings – Super Powers: Έρχεται Το 6ο Athicff!

6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

13-19 Νοεμβρίου 2023

Από τις 13 ως τις 19 Νοεμβρίου το αγαπημένο μας Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ATHICFF με τίτλο Super Feelings – Super Powers  επιστρέφει για έκτη συνεχή χρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες και η liminal θα είναι ξανά εκεί για ακόμα περισσότερες προσβάσιμες προβολές!

Το Super Feelings – Super Powers Φεστιβάλ φέρνει στις κινηματογραφικές οθόνες ένα πλούσιο πρόγραμμα με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από 32 χώρες με θέμα την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά του να είσαι ο εαυτός σου στο συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου σε επτά (7) πολιτιστικούς χώρους και κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Αττική και – για πρώτη φορά – όλοι οι χώροι εκτός από προβολές ταινιών φιλοξενούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία. Οι χώροι φιλοξενίας των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι: το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και οι κινηματογράφοι Κηφισιά 1 και 2 CinemaxΔαναόςκαι Σινεάκ Πειραιά.

Η liminal στο 6ο Athicff

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η liminal βρίσκεται δίπλα στο Athicff δημιουργώντας τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας για άτομα με οπτική ή ακουστική αναπηρία σε επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος!

Φέτος, θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ επτά ταινίες με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα και υπότιτλους SDH για άτομα με ακουστική αναπηρία

Επιπλέον, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ για το 2023 γίνεται με την ταινία Okthanksbye, μία ταινία που επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό κινηματογραφικό road trip ως μια συμπεριληπτική ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνίστριες δύο κωφές έφηβες που έρχονται αντιμέτωπες με τη σχέση τους με την ίδια τους την κοινότητα, αλλά και με ένα κόσμο που δεν υπολογίζει την αναπηρία τους. Η liminal δημιούργησε για την ολλανδική ταινία τής Νικόλ Βαν Κίλσντονκ υπότιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Κηφισιά Cinemax 1 θα πραγματοποιηθούν δύο προσβάσιμες προβολές. Το πρόγραμμα “Συμπερίληψη εν δράσει” που περιλαμβάνει τις ταινίες Travel BugsΑπολεσθέντα, Σαν Βρεγμένη ΑλεπούΤο Τραγούδι του ΔάσουςΟ Φανταστικός Ιπτάμενος ΔιαγωνισμόςΤο Πιγκουινάκι που δεν Μπορούσε να ΚολυμπήσειΓάτα Εναντίον Σκώρου
προβάλλεται στις 11:30 με Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και στις 12:30 με ενσωματωμένη διερμηνεία στην ΕΝΓ και υπότιτλους για άτομα με ακουστική αναπηρία.

Ειδική εκδήλωση ευαισθητοποίησης πάνω στα εργαλεία προσβασιμότητας

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Δαναό 2 θα παρουσιάσουμε ανοιχτά στο κοινό ταινίες με Υπηρεσίες Προσβασιμότητας στην εκδήλωση “Συμπερίληψη εν Δράσει”. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά και να τους γνωρίσουμε τους τρόπους που αξιοποιούμε για να κάνουμε τη θέαση ταινιών απολαυστική για όλα τα μέλη του κοινού.

Στόχος είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τα εργαλεία προσβασιμότητας – ακουστική περιγραφή, κοινωνικές ιστορίες, διερμηνεία στην ΕΝΓ, υπότιτλοι SDH – μέσω μιας κοινής, ισότιμης κινηματογραφικής εμπειρίας.

Η Μαρία Θρασυβουλίδη, Υπεύθυνη Υπηρεσιών Προσβασιμότητας της liminal και η Κάτια Παπασπηλιοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ θα κάνουν μια εισαγωγή στα διαθέσιμα εργαλεία προσβασιμότητας στον κινηματογράφο και θα ακολουθήσει μία προβολή αισθητηριακά προσβάσιμη, με διερμηνεία στην ΕΝΓ και με ακουστική περιγραφή.

Χρήσιμες πληροφορίες

6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Ημερομηνίες: 13-19 Νοεμβρίου 2023
Χώροι: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κινηματογράφοι Κηφισιά 1 και 2 Cinemax, Δαναός και Σινεάκ Πειραιά
Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://www.athicff.com/2023-festival/programme/ 

Προσβάσιμες προβολές και εκδηλώσεις

 • Okthanksbye με υπότιτλους για άτομα με ακουστική αναπηρία
  ηλικίες: 10+
  Διάρκεια: 91′
  Σάββατο 18 Νοεμβρίου 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  Εισιτήρια εδώ.
 • Συμπερίληψη Εν Δράσει, επτά ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 6+
  Διάρκεια: 45′
  Κηφισιά 1 Cinemax
  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 11:30 με Ακουστική Περιγραφή – Εισιτήρια εδώ.
  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 12:30 με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH – Εισιτήρια εδώ.
 • Ειδική εκδήλωση “Συμπερίληψη εν Δράσει” για όλες τις ηλικίες
  Διάρκεια: 45′
  Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 12:30 στον κινηματογράφο Δαναός 2
  Δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ