Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑνακοίνωσηΕΚΔΔΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ

Εδώ και ένα χρόνο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) επιμορφωτικό πρόγραμμα (35 ωρών) με τίτλο: «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για Δημοσίους Υπαλλήλους-Επίπεδο Ι», το οποίο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ζητήματα κώφωσης/βαρηκοΐας και στην εκπαίδευση τους σε βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σε πρώτο στάδιο (2022) συντάχθηκε και εγκρίθηκε από εμπειρογνώμονες ο Φάκελος Σχεδιασμού του εν λόγω προγράμματος από τη συντακτική ομάδα αποτελούμενη από Γεωργοκωστόπουλο Χρήστο, Σπύρου Γαρυφαλλιά και Σχοιναράκη Χρυσάνθη.

Σε δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν δύο επιμορφωτικές δράσεις (11/2022 και 04/23 και αναμένεται μια τον Μάιο του 2023) με ανάθεση διδακτικού έργου στην ίδια ομάδα.

Σύμφωνα με τον Φάκελό Σχεδιασμό του προγράμματος η συντακτική ομάδα όρισε συγκεκριμένα κριτήρια για το διδακτικό προσωπικό με αναφορά των προσόντων που απαιτείται να διαθέτουν οι εκπαιδευτές για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως, σπουδές, ειδικές γνώσεις, επαγγελματική εμπειρία, διδακτική εμπειρία, κλπ. Σύμφωνα με αυτά οι Εκπαιδευτές/-τριες πρέπει να είναι:

·  Κωφοί ή βαρήκοοι πολίτες και φυσικοί χρήστες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ)

·  Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

·  Πιστοποιημένοι Δάσκαλοι ΕΝΓ (καταγεγραμμένοι στον Σύλλογο Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας)

·  Να έχουν εξειδίκευση (από πανεπιστημιακό φορέα) στη διδακτική των Νοηματικών Γλωσσών (ΝΓ) ως Δεύτερη Γλώσσα ή στη γλωσσολογία των ΝΓ

·  Να έχουν διδακτική εμπειρία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, τουλάχιστον 5 ετών και άνω

·  Βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και εξοικείωση με ηλεκτρονική πλατφόρμα για e-learning.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα έχει ζήτηση, ενημερώστε τα ενδιαφερόμενα μέλη σας να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο μητρώο εκπαιδευτών, ώστε μελλοντικά – κατόπιν επιλογής τους- να έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας στο πρόγραμμα. Η αίτηση ένταξης στο μητρώο υποβάλλεται ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κανονισμό Διαχείρισης Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ και με την έγκρισή της, ο/η ενδιαφερόμενος/η καλείται, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση διδακτικού έργου, στο πρόγραμμα.

Η ηλεκτρονική αίτηση ένταξης στο μητρώο Εκπαιδευτών είναι απαραίτητη σε πρώτο χρόνο για την αίτηση συμμετοχής και τη μετέπειτα επιλογή του/της ενδιαφερομένου/ης στο πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για Δημοσίους Υπαλλήλους-Επίπεδο Ι».

Για την ηλεκτρονική αίτηση ένταξης στο μητρώο του ΕΚΔΔΑ δίνεται το ακόλουθο link:

Η παρακολούθηση των προκηρύξεων και των προσκλήσεων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος γίνεται με ατομική ευθύνη του/της ενδιαφερομένου/ης.

Εκ μέρους της ομάδας, παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή ο,τι άλλο χρειαστεί.

Γεωργοκωστόπουλος Χρήστος

Σπύρου Γαρυφαλλιά

Σχοιναράκη Χρυσάνθη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ