Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΔελτίο ΤύπουΕθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2020

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2020

Δελτίο Τύπου

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε το 1992 με απόφαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη. Η μέρα αυτή είναι ημέρα δράσης και κινητοποίησης, είναι ημέρα για να υπενθυμίζουμε το αυτονόητο και να εστιάζουμε την προσοχή μας στις ανάγκες και στις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

Την σημερινή ημέρα, 3 Δεκεμβρίου 2020, εν μέσω πανδημίας, είναι ακόμα πιο σημαντικό να προωθήσουμε τα δικαιώματα μας, να τονώσουμε το ηθικό των ατόμων με αναπηρία, και των οικογενειών τους, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να εξαλείψουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η απομόνωση, η περιθωριοποίηση και η στέρηση των δικαιωμάτων δεν χωράει στη σημερινή μας ζωή κι έχουμε χρέος όλοι μας να δώσουμε την ευκαιρία και το βήμα στην εξέλιξη και την κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα μας και όχι μπροστά μας, να στηρίξει κάθε μας βήμα, κάθε μας αγώνα.

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος, δίνει το παρόν, στηρίζει τον αγώνα για την ισότιμη πρόσβαση των κωφών και βαρήκοων ατόμων, αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Δε ζητάμε διευκόλυνση αλλά Ισότητα, στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η πολιτεία και όλοι οι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την Ισότιμη πρόσβαση των κωφών βαρήκοων ατόμων, που εν μέσω πανδημίας, και με τη χρήση μη διάφανης μάσκας, νιώθουν περισσότερο αποκομμένοι και αποκλεισμένοι. Οι υπηρεσίες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τις ανάγκες των κωφών βαρήκοων ατόμων και την ισότιμη πρόσβαση τους στην επικοινωνία με τη χρήση διάφανης μάσκας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, να βγούμε από αυτή την υγειονομική και πρωτοφανή κρίση, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, ψυχικής και πολιτιστικής ζωής μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ