Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΔελτίο ΤύπουΔελτίο Τύπου - Κοινωνική Υπηρεσία ΕΚΕ

Δελτίο Τύπου – Κοινωνική Υπηρεσία ΕΚΕ

Δελτίο Τύπου

Κοινωνική Υπηρεσία ΕΚΕ 

Εθελοντική Θέση Κοινωνικού Λειτουργού

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει την λειτουργία ενός τμήματος κοινωνικής υπηρεσίας για άτομα με προβλήματα ακοής, στον χώρο της Ε.Κ.Ε. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί συγκεκριμένες μέρες και ώρες και θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη που ανήκουν σε κάποιο σωματείο αναγνωρισμένο από την ΟΜΚΕ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση-πληροφόρηση για φορείς και υπηρεσίες που λειτουργούν, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, κατ’ οίκον παρέμβαση και Υποστήριξη (όπου υπάρχει αδυναμία μετακίνησης), υλική υποστήριξη σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καταγραφή πληθυσμού που χρήζει εξειδικευμένης υποστήριξης, κ.α. Οι παροχές του προγράμματος είναι πολλές, όπως η ενημέρωση για επιδοματική πολιτική, για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε ΚΕΠΑ, δίκτυο κωφών 3ης ηλικίας (καταγραφή των κωφών 3ης ηλικίας, οι οποίοι είναι μόνοι στο σπίτι, χρειάζονται βοήθεια, κ.α.), δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης Ενήλικων Κωφών, κ.α.

Για την λειτουργία του προγράμματος αυτού, η Ένωση Κωφών Ελλάδος αναζητάει έναν/μία κοινωνικό λειτουργό που μπορεί να προσφέρει εθελοντικά κάποιες μέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης. Προτεραιότητα για την θέση αυτή θα έχουν όσοι έχουν γνώση της Νοηματικής Γλώσσας και το επίπεδο τους, προϋπηρεσία στην κοινότητα των Αμεα, π.χ. ΕΣΑΜΕΑ, ΟΜΚΕ, ή σε κάποια κοινωνική υπηρεσία των Δήμων. Η χρονική περίοδος λειτουργίας είναι από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Μάιο 2017. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να στείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα στο enosikofon@gmail.com μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 3242371 ή στο email enosikofon@gmail.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ