Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΔελτίο ΤύπουΕθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2021

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2021

Δελτίο Τύπου

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα η οποία θεσπίστηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1992.

Ημέρα υπενθύμισης και εστίασης στις ανάγκες και στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας για την ισότιμη πρόσβαση των κωφών και βαρήκοων ατόμων, τόσο στην εκπαίδευση, στην εργασία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να εξαλείψουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία, να στηρίξουμε τις οικογένειες τους στον καθημερινό αγώνα που δίνουν και να τονώσουμε το ηθικό τους.

Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες και τον αγώνα όλων μας και να διευκολύνει την ισότιμη πρόσβαση μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη και απαιτούμε την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία και στην υγειονομική περίθαλψη. Οι κωφοί-βαρήκοοι πολίτες δεν πρέπει να νιώθουν αποκομμένοι και να αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να είναι ίσες για όλους τους πολίτες και να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια και η ευημερία τους.

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος είναι εδώ, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό αγώνα των κωφών-βαρήκοων ατόμων, των Ατόμων με Αναπηρία γενικότερα αλλά και των οικογενειών τους. Είναι εδώ για να ευαισθητοποιήσει, να δυναμώσει, να εμψυχώσει… Η Αναπηρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και απαιτεί τον σεβασμό όλων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
Google search engine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ